Over ons

Al meer dan 60 jaar is Van Dijke Groep gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van innovatieve machines voor het wassen van onder andere aardappelen, wortelen en andere AGF producten. Het familiebedrijf heeft door jarenlange ervaring een totaal assortiment turnkey waslijnen waar we u graag meer over vertellen. 

Het ontstaan van Van Dijke Groep

Het familiebedrijf Van Dijke is in 1960 gestart in Sint Philipsland, onder leiding van Jan van Dijke. Als kleine, zelfstandige gladiolenteler gaf hij zijn zoon Dim de motivatie om een spoelmachine voor de bollenoogst te creëren. Dit resulteerde in een klein bedrijf in de machinebouw en de start van Van Dijke Groep. Op dit moment is het bedrijf in handen van de 3e generatie, namelijk huidig directeur Harm-Jan van Dijke. Het bedrijf is nog steeds gevestigd in Sint Philipsland. Inmiddels heeft Van Dijke, na verschillende uitbreidingen, maar liefst 2500 m3 aan werkruimte tot haar beschikking en worden de waslijnen over de hele wereld geleverd. Zowel in de eigen regio als in Canada, Amerika, Zuid-Afrika, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland zijn Van Dijke waslijnen te vinden!

Hoe werkt Van Dijke Groep?

Van Dijke wil graag uw partner zijn in het gehele proces: vanaf het eerste idee tot aan de uiteindelijke oplevering en het onderhoud van uw waslijn. Van Dijke levert complete turnkey waslijnen, wat inhoud dat de waslijnen gebruiksklaar worden afgeleverd bij de klant. Alle oplossingen van Van Dijke kunnen zowel zelfstandig draaien als in een complete lijn. Deze keus is aan u als klant. Van Dijke gaat met u in gesprek om uw wensen en behoeften helder te krijgen. Op basis daarvan kunnen we een passende oplossing bedenken die in uw situatie past. Door de jarenlange ervaring kunnen de engineers en monteurs van Van Dijke altijd een product maken dat aansluit aan uw wensen.

Wat maakt Van Dijke Groep uniek?

Bij elk project dat Van Dijke aangaat, ligt de focus op de drie kernwaarden van het bedrijf:

  1. Uitstekende kwaliteit: Door jarenlange ervaring is Van Dijke gespecialiseerd in het ontwikkelen van innovatieve machines van goede kwaliteit. Het waarborgen van deze kwaliteit heeft daarom altijd prioriteit.
  2. Extreem laag waterverbruik: Wereldwijd is er steeds meer aandacht voor waterverbruik. Alle machines zijn daarom ontworpen en ontwikkeld met een extreem laag waterverbruik en besparen gemiddeld 95% water in vergelijking met vergelijkbare systemen.
  3. Slimme afvalstroom verwerking: Bij het wassen van AGF producten komt er ook een afvalstroom vrij. Van Dijke ontwerpt, tekent en integreert de verwerking van de afvalstroom op een slimme manier in uw waslijn.
Meer over Van Dijke Groep

Benieuwd welke producten Van Dijke Groep levert? In dit informatieboekje geven we u graag een kijkje in de toekomst van het wassen van AGF producten met een Van Dijke waslijn. De toekomst is nu!